OGLASI ZA POSAO

 
Pregledajte ponudu poslova / slobodnih radnih mjesta / potražnje za radnicima po državama:

HRVATSKA (kliknite na link)
(Posao.hr - MojPosao.net - Hzz.hr - Oglasnik.hr - Njuškalo.hr - Posao oglasnik)

SRBIJA (kliknite na link)
(BoljiPosao.com - Zaposlenje.org - Poslovi.Infostud.com - Posao-Srbija.com - OglasiPosao.com - BiznisInfo.com - Balkanika.com)

BIH (kliknite na link)
(BoljiPosao.com - Posao.ba - Balkanika.com)

OSTALO (kliknite na link)
(BoljiPosao.com)

Pitanja za selekcijski intervju

 
Ovdje su navedena neka od pitanja za kandidate koje poslodavci mogu koristiti u selekcijskom intervjuu. Može ih se koristiti u identičnom formatu, za generiranje/ kreiranje novih pitanja ili kao podsjetnik. Bez obaveze. Međutim, nije dobro pretjerivati s velikim brojem pitanja, a ponekad je bolje uopće ne pitati nego pitati i ne znati što s dobivenim odgovorom. Obično procjenjujemo motivaciju, osobnost, stavove te komunikacijske vještine i eventualnu usklađenost s timom, odnosno kolegama. Sve u cilju procjene uspješnosti na radnom mjestu.

- Recite nam nešto o sebi… u 2-3 minute
- Kako biste sebe opisali kao ličnost / osobu?
- Što bi vaši prijatelji rekli o vama? A što roditelji?
- Koje su vaše dobre / jake osobine?
- Koje su vaše loše osobine / osobine na kojima trebate još poraditi?
- Što možete reći o bivšim suradnicima?
- Zamislite da se ne slažete s kolegom / kolegama oko podjele rada (u kojem ovisite jedno o drugom)? Kako biste riješili tu situaciju?
- Navedite neke primjere uspješno dovršenih poslova/ projekata
- Što znate o našoj tvrtki? Što znate o poziciji za koju se natječete?
- Kakav bi po vama trebao biti idealan šef? Kakav biste šef / vlasnik / poslodavac bili vi (u idealnim uvjetima)?
- Jeste li se ikada suočili s velikim problemom, konfliktom i ako jeste - kako ste ga riješili?
- Opišite nam malo vašu najozbiljniju pogrešku na prethodnom radnom mjestu? Razlog pogreške? Kako ste ispravili pogrešku? Jeste li možda (kasnije, razmišljajući…) našli bolja rješenja za izlaz iz te situacije?
- Kako bi izgledao vaš idealan posao?
- Volite li više timske ili individualne poslove?
- Vaši kratkoročni i dugoročni ciljevi?
ili: Vaši planovi za iduće 2 / 3 / 5 godina?
- Posjedujete li neke preporuke, nagrade, priznanja ili svjedodžbe o završenim tečajevima? Možemo li ih provjeriti?
- Kako definirate uspjeh?
- Što bi za vas značilo da ste uspjeli u životu? Što bi se dogodilo da dobijete na lotu?
- Što vam je na poslu najvažnije? A što najmanje?
- Vaši hobiji?


i na kraju:

- Postoji li još nešto što bismo trebali znati o vama, a nismo vas pitali?
- Imate li vi neka pitanja, …zanima li vas još nešto?


NAPOMENE:

1. Opće i specifične sposobnosti te crte ličnosti provjeravaju se znanstveno utemeljenim psihološkim testovima koje mogu primjenjivati samo ovlašteni psiholozi.

2. Treba voditi računa i o pitanjima koja se ne smiju postavljati na razgovoru za posao jer Zakon o radu (pročišćeni tekst - NN 137/04), u članku 2. (st.1) propisuje:

“Zabranjena je izravna ili neizravna diskriminacija osobe koja traži zaposlenje i osobe koja se zaposli (radnik, namještenik, službenik ili drugi radnik (u daljnjem tekstu: radnik) na temelju rase, boje kože, spola, spolnog opredjeljenja, bračnoga stanja, po­ro­dičnih obveza, dobi, jezika, vjere, političkog ili drugog uvje­re­nja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, rođe­nja, društvenog položaja, članstva ili nečlanstva u političkoj stran­ci, članstva ili nečlanstva u sindikatu te tjelesnih ili duševnih poteškoća.”

Izvor

Testiranje u području selekcije i upravljanja ljudskim potencijalima

 
Centar za psihodijagnostičke instrumente pri Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu osnovan je s ciljem unapređenja kvalitete korištenja psihodijagnostičkih mjernih instrumenata.
Centar nudi široki raspon usluga iz područja psihometrije i psihodijagnostike, a ovdje predstavljamo testiranje u području selekcije i upravljanja ljudskim potencijalima, na donjem linku:

>> TEST <<

Psiho test - Upitnik profesionalnih sklonosti

 
Ovaj besplatni online test pripremeljen je za učenike koji se još nisu odlučili kojim zanimanjem se žele baviti te pomaže u donošenju konačne odluke na osnovu Vaših odgovora o vlastitim interesima i sposobnostima.

Želite li saznati koja bi vam se zanimanja mogla svidjeti - odgovorite na ovaj upitnik. Trebat će vam za to 5-6 minuta. Upitnik sadrži 33 pitanja o vašim sklonostima i sposobnostima.

Nakon svakog pitanja, na ljestvici s pet odgovora odaberite (kliknite mišem) onaj jedan koji najbolje opisuje stupanj vaše sklonosti. Molimo vas, odgovorite na sva pitanja i potom kliknite polje "pošalji".

Računalo će analizirati vaše odgovore i predložit će vam zanimanja koja su u skladu s vašim sklonostima. Naravno, računalo vam može dati valjani prijedlog samo ukoliko sebe opišete iskreno.

Napomena:
Ovaj interaktivni upitnik ne može posve zamijeniti profesionalnog savjetovatelja. Za potpuniji dijagnostički postupak i savjet obratite se službi za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Link na psihotest: >> UPITNIK <<

POSAO I RADNO MJESTO

Posao (radno mjesto) definira se kao skup radnih zadaća koje izvršava jedna osoba. Podaci o organizacijski i tehnološki srodnim poslovima odnosno radnim mjestima skupljaju se u zanimanja. Poslovi mogu biti više ili manje složeni. Za pojedine poslove u iskazivanju podataka vezanih uz zanimanja mogu se odrediti operativne definicije.

Zanimanja nezaposlenih osoba određuju se prema poslovima koje su obavljali prije nastanka nezaposlenosti, odnosno prema osposobljenosti za rad. Zanimanja nezaposlenih osoba bez radnog iskustva iskazuju se kao osposobljenost za rad, kao zvanje.

Prema poslovima koje osoba obavlja ili je obavljala, odnosno za koje se osposobljava, može se utvrditi sadašnje, prošlo ili buduće zanimanje.

U okviru za komentare oglašivači s područja HRVATSKE mogu besplatno ostaviti svoj mali oglas.

Hrvatski zavod za zapošljavanje

www.hzz.hr
Pretraživanje HZZ weba: Web stranice, Slobodna radna mjesta, Ponuda radne snage ...

Posao oglasnik

www.croatian-advertiser.com
Posao oglasnik - zaposlenje oglasi - besplatni mali oglasi za posao, zaposlenja! Agencije za zapošljavanje, Ponuda poslova, potražnja poslova, slobodna radna mjesta! Pisanje molbi i životopisa - Kako napisati molbu?

Posao.hr

www.posao.hr
Pronađite ili ponudite posao, kreirajte životopis ili pronađite pravog zaposlenika za otvoreno radno mjesto u vašem poduzeću!

Oglasnik.hr

www.oglasnik.hr
Internet izdanje Plavog oglasnika: besplatni mali oglasi za posao.

MojPosao.net

www.moj-posao.net
Jedan od prvih hrvatskih internet oglasnika za posao. Poslodavci i posloprimci na jednom mjestu.